FAQ

Helaas worden kleuren van velgen op een paar uitzonderingen zoals BMW niet gedocumenteerd. Dit zijn ook géén standaard kleuren. 

Veeg de lak niet weg! Dep eventueel met een stukje keukenrol of wattenstaafje de overtollige lak deels op. Daarna de lak voldoende laten uitharden. Hierna kunt u de lak terug polijsten met https://www.autolakgigant.nl/scratch-away-250ml/

Dit is afhankelijk van luchtvochtigheid, laagdikte en temperatuur.

Hier is dus géén tijd aan te hangen. Advies is om de laklaag flinterdun aan te brengen en tussentijds laten drogen. Is de lak mat opgedroogd, kan de volgende laag worden aangebracht. Laag voor laag opbouwen totdat deze dekkend is, dikker is niet nodig. Een basislak heeft naast de kleur verder géén functie. De blanke lak zorgt voor de bescherming en glans.

Zodra de basislak ( kleur ) mat is opgedroogd kunt u de blanke lak aanbrengen. 

Doe dit in meerdere dunne lagen totdat deze dekkend is. Tussentijds laten drogen.

Dit is niet mogelijk, ons order proces is dusdanig ingesteld qua prijs en werkzaamheden dat dit uitsluitend wordt verzonden.

Dit is afhankelijk hoeveel laagdikte er gespoten wordt en hoeveel er naast geneveld ( gemorst )  wordt. Normaliter kan men 1,5 tot 2 m2 spuiten met een spuitbus van 400ml

Een spuitbus van 150ml kan men slechts +/- 0,5 m2 mee spuiten.

Alle bestellingen die voor 15:00u zijn besteld, worden uiterlijk de volgende werkdag verzonden.  Hierna is het aan de vervoerder hoe snel het bezorg proces verloopt. Veelal bezorgen deze binnen 48 uur. Wij hebben géén inzage in het verloop hiervan. Gelieve uw track and trace te volgen en bij vragen contact op te nemen met de vervoerder.

Het is lastig om u hierin telefonisch te begeleiden, Elke browser is weer anders. We raden u aan om een ervaren iemand te vragen u te helpen.

Dit hangt van de oppervlakte af. Veelal kan men ongeveer 2 m2 spuiten met een spuitbus van 400ml.

Wij hebben géén kleurstalen welke wij beschikbaar hebben voor verkoop of bruikleen.

Bij Bol.com zijn de verzendkosten + een fee bij het product inbegrepen. Derhalve is de prijsstelling anders.

Alle lakken qua kleur zijn basislakken, de naam zegt het al: ( Basis )

Een basislak heeft géén functie, dit is puur en alleen een kleur.

Een basislak dient afgewerkt te worden met een blanke lak, Deze zorgt voor de bescherming en voor de glans.

Dit kan diverse oorzaken hebben..

  1. Veelal horen wij bij navraag dat een consument via google een kleur opzoekt van een auto. Dit is NIET terug te vinden op het internet. De kleurCODE van de auto is leidend!
  2. Soms wordt er gezocht op kleurnaam, het komt voor dat door verandering van ingrediënten de receptuur gewijzigd wordt. Dit wordt door de kleurcode vastgelegd. De kleurnaam veranderd een Automerk dan vaak niet. Controleer dus altijd de kleurcode!
  3. In onze kleurmakerij werken wij met mensen. Ook al is onze kwaliteitscontrole hoog, ook daar kan af en toe een fout worden gemaakt. Ook gezien bovenstaande antwoorden is het te allen tijde verstandig eerst een proefstaaltje te spuiten! Vanzelfsprekend lossen wij door ons gemaakt fouten met u op! Dus schroom niet om bij twijfel contact op te nemen.

Nee, Voor de juiste verwerking verwijzen wij u naar ons stappenplan.

Voor alle laksysteemen geld: als 1e (aangekleurde) grondkleur, als 2e de basiskleur en als laatste stap de (aangekleurde) blanke lak verwerken.

Als extreem voorbeeld: neem eens een witte en een zwarte ondergrond en leg daar een rood doorzichtig papier op.