Spotrepair

Wat is spotrepair?

Eigenlijk zegt de naam het al: spot repair, oftewel plaatselijk schadeherstel. Spotrepair op de auto wordt steeds populairder. Het houdt in dat een kleine kras of deuk op de carrosserie of bumper wordt hersteld, zonder dat een compleet deel van de auto wordt gespoten.

Spotrepair is dus de benaming voor plaatselijk bijspuiten van lakschade. Heeft u kleine schade aan uw auto? Bijvoorbeeld een (kleine) kras door uw autosleutel of takken? In veel gevallen is het mogelijk om alleen dat plekje te spuiten in plaats van het gehele onderdeel. De methode spotrepair is mogelijk bij schade ter grootte tot maximaal een A4’tje.

Waarom kiezen voor spotrepair?

Omdat de methode het mogelijk maakt om kleine schades aan o.a. bumpers en portieren snel en gemakkelijk te herstellen zonder gebruik van een dure spuitcabine. Omdat spotrepair zich enkel richt op de schade zelf, is het een hele effectieve manier van schadeherstel. Denk dus aan krassen of een andere beschadiging op de hoek van een bumper of plaatdeel. In plaats van het helemaal overspuiten van het onderdeel pakken we alleen het beschadigde hoekje aan.

Of spotrepair mogelijk is, is afhankelijk van:

  • de staat van de lak
  • de ligging van het onderdeel
  • de grootte en diepte van de beschadiging
  • de kleur van het onderdeel

Meestal vindt plaatselijk schadeherstel op verticale delen plaats. Op de voor- en achterbumper van de auto maakt het niet uit waar de lakschade zit.

Wat is niet mogelijk?

In het zicht liggende delen van de auto, zoals motorkap en dak, kunnen niet volgens de spotrepair-methode hersteld worden. Op deze plaatsen zal de reparatie door lichtval zichtbaar blijven omdat er niet zonder heel licht kleurverschil gespoten kan worden.

Spotrepair zelf uitvoeren

Autolak Gigant verkoopt naast alle kleuren autolakspuitbussen ook een uitgebreid assortiment bijbehorende producten, zoals schuur/polijstmiddelen, primers en blanke lakken.

Speciaal voor het herstellen van (kleine) deuken en krassen hebben we schadeherstelpakketten samengesteld; hierin vindt u alles om de schade aan uw auto perfect te herstellen.

Zelf aan de slag? Bekijk de voordelige pakketten